Personalitati


Francisco Javier Vasquez Galan Francisco Javier Vasquez Galan
Hanshi, Soke al Kaizen Ryu Aiki Ju Jutsu

Judan – (Centura neagra DAN 10)
Goshin-Ryu Jujutsu-Aiki-jitsu

Presedintele European Jujitsu/Jujutsu Union

S-a nascut în Madrid, Spania, în anii 1940. În 1962 el a inceput sa practice Artele Martiale – Kodokan Judo – singura arta martiala japoneza permisa a fi invatata in acele timpuri in Spania. Instructorul lui a fost Takeda Sensei care a fost Soke al familiei Takeda. Pe masura ce mai multe arte martiale japoneze erau admise, el a inceput sa studieze Hapkido si Shito Ryu Karate. În aceasta perioada de timp el a fost campion universitar la Judo si autoaparare.

Dorind sa cunoasca si sa aprofun-deze cat mai multe Arte Martiale Japoneze, Vasquez Galan s-a dus in Regatul Unit al Marii Britaniei si s-a înscris la numeroase cursuri inten-sive de instruire si seminarii din cadrul a variate arte martiale pentru a putea reusi sa selecteze dintre ele pe cele pe care le-ar fi putut insusi cel mai bine.

Aceasta a fost perioada in care l-a recunoscut pe Dr. Vernon CF Bell “parintele” karate-ului britanic, ca fiind: “Profesorul meu, ghidul meu, Lumina mea”. Dr. Vasquez Galan isi continua munca si pasiunea sa in Artele Martiale Japoneze de mai bine de 40 de ani fiind o personalitate de seama foarte respectata pentru loialitatea si onestitatea lui.
Grade si onoruri

În prezent Dr. Vasquez este Soke al Kaizen Ryu Aiki Ju Jutsu, 10 DAN.

Reprezentantul pentru Europa al “Hikari Ryuza Ryu C Kan”.
Presedintele si coordonator inter-national, pentru European Jujitsu / Jujutsu Union (E.J.J.U.) and the International Jujitsu Union (I.J.J.U.).
Dr. Galan are peste 30 de ani de experienta in domeniul securitatii, o parte din formarea sa în aceasta directie constand si in cei 5 ani de formare profesionala în Israel, apoi ocupand functia de instructor pentru Fortele Speciale de securitate din Israel. Dr. Galan este un membru înregistrat al Survival Israelian si Response Team speciale.

În plus fata de cele de mai sus Dr. Galan preda, de asemenea, diferite tehnici speciale de lupta fortelor speciale din Marea Britanie, România, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Ucraina, si, bineînteles, celor din Spania.

Este o personalitate foarte respectata in intreaga lume pentru cunostintele sale, competentele si profesionalismul d ecare da dovada. Dr. Galan este asociat cu sau face parte din consiliul a nenumarate organizatii internationale de securi-tate.

EDUCATIE ACADEMICA

Dr. Vasquez detine un doctorat japonez în Budo, licenta în Economie, licenta în Limba si Literatura engleza, si un MBA.